Köszöntünk a Magyar Lupus Egyesület portálján!

Lupusz (SLE) - az ezerarcú betegség

⋆ lupusz.hu
⋆ lupuszbetegseg.hu
⋆ lupusbetegseg.hu
⋆ magyarlupusegyesulet.hu
⋆ autoimmun.hu
⋆ hungarianlupusgroup.org

Egy százalék

Adószámunk: 18157860-1-06

 

A Piroska és a farkas című szép mesét mindannyian ismerjük. A lupusz betegség viszont tényleg nem mese, az ezzel a betegséggel élő embereknek életük végéig küzdeniük kell a farkassal. Egyesületünk 1996-ban alakult azzal a céllal, hogy a lupusz betegséggel élők életfeltételeit javítsa. Közhasznú szervezetünkben mindenki valóban társadalmi munkában – fizetség nélkül – végzi feladatait. Nincs semmi mese, mi becsületes civil szervezet vagyunk, a felajánlott adó egy százalékokat nem a működési költségek emésztik fel, hanem 100%-ban cél szerinti tevékenységekre fordítjuk. Ismerj meg bennünket, s ha azt szeretnéd, hogy egy százalékod biztosan jó helyre kerüljön, ajánld fel nekünk! 

 

 • Becsületes múlttal rendelkező, neves orvosok által elismert, aktív közhasznú munkát végző társadalmi szervezet vagyunk. 1993-1996-ig klubként, 1996-tól pedig közhasznú egyesületként működünk.
 • Feladatainkat valóban társadalmi munkában - fizetés nélkül, ingyen végezzük. (Az egyesület megalakulása óta soha senki sem kapott munkájáért bér jellegű kifizetést, tiszteletbért, jutalmat, stb.).
 • Az adó egy százalékából befolyó bevételünket 100%-ban cél szerinti tevékenységeinkre fordítjuk. Ingyenes betegfórumokat rendezünk, ingyenes tájékoztató kiadványokat készítünk, s a hamarosan induló Dr. Kaposi Mór Alapból rászoruló autoimmun betegek gyógyszerköltségeihez járulunk hozzá. Csekély működési költségeinket (postaköltség, papír-írószer, vezetékes telefon) a tagdíjbevételekből finanszírozzuk.
 • Az egy százalékos felajánlásokat nem profitorientált célból gyűjtjük, nincsen milliós, tízmilliós nagyságrendű reklámkeretünk, nem tudunk óriásplakátokon és televízióban hirdetni. (De valójában nem is értünk egyet azokkal a civil szervezetekkel, akik több millió Forintot elköltenek hirdetésekre, óriásplakátokra.)  2017 óta a Google Nonprofits – AdGrants támogatása keretében ingyen tudunk hirdetni a Google keresőben.
 • 100% garancia, 100% átláthatóság! Weboldalunkon letölthetők közhasznúsági mellékleteink, de bárkinek betekintést engedünk könyvelésünkbe. 

Kérünk, hogy személyi jövedelemadód egy százalékát ajánld fel a Magyar Lupus Egyesületnek!

 • Ha könyvelőd készíti el adóbevallásodat, tájékoztasd, hogy a Magyar Lupus Egyesületnek szeretnéd felajánlani adód egy százalékát!
 • Aki a munkáltatójának adja le a nyilatkozatát, annak a munkáltató által kijelölt időpontig kell odaadnia a nyilatkozatot, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidőből, akkor május 1-ig bárki elküldheti egy külön borítékban is a nyilatkozatot. Fontos! A nyilatkozat csak akkor érvényes, ha a borítékon feltünteted neved, lakcímedet és adóazonosító jeledet!
 • Kérünk, informáld családodat, rokonaidat, barátaidat, kollégáidat, ügyfeleidet, az adó egy százalék felajánlásának fontosságáról és szükségességéről! Ha van könyvelő ismerősöd, juttasd el részére felhívásunkat. Ha van weboldalad, publikáld bannerünket!

Adószámunk: 18157860-1-06 

Egy százalék rendelkező nyilatkozat

 Ha nincs egy százalékod… 

 • Ha jelenleg nem dolgozol vagy nyugdíjas vagy, akkor is tudsz segíteni. Kérjük keresd meg családtagjaidat, vállalkozó ismerőseidet, s kérd meg, hogy egy százalékukat a Magyar Lupus Egyesületnek ajánlják fel. Ezt az üzenetet e-mailben vagy akár Facebookon is elküldheted. Hidd el, hogy nagyon sokat tudsz ezzel segíteni!
 • Facebook oldalunkon is megjelentettük egy százalékos felhívásunkat. Ha van Facebook hozzáférésed, oszd meg (a Megosztás gombra kattintva) egy százalékos felhívásunkat, plakátunkat, hogy minél több mindenkihez eljusson üzenetünk. Ha már ismerőseid közül egy valaki nekünk ajánlja fel egy százalékát, azzal is sokat segítettél!

 Tisztelt Könyvelőiroda!

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy segítsenek nekünk abban, hogy felhívják ügyfeleik figyelmét, hogy adójuk egy százalékát a Magyar Lupus Egyesületnek ajánlják fel. Természetesen csak azokra az ügyfelekre gondoltunk, akik nem rendelkeztek más szervezet részére az adó egy százalékáról, tehát mástól elvenni nem akarunk.

Közhasznú egyesületünk 1996-ban alakult, de az utóbbi években anyagi lehetőségeink annyira beszűkültek, hogy nem érik el az alapításkori állapotot sem. A kormány a személyi jövedelemadó csökkentése és a megszigorított egy százalékos felajánlások miatt töredékére csökkent az ebből befolyó bevételünk is.

Autoimmun betegeket segítünk, de pár éve Egyesületünk is beteg, úgy is fogalmazhatunk, hogy ma az életben maradásért küzdünk. Tisztségviselőink és önkénteseink ingyen dolgoznak, csekély működési jellegű kiadásunk van, amit a tagdíjbevételekből tudunk finanszírozni. A sztár civil szervezetekkel ellentétben mi nem tudunk óriásplakátokra és egyéb fizetett hirdetésekre költeni. (A Google Nonprofits AdGrants támogatás keretében tudunk ingyen megjelenni a Google-on.) Egy százalékos bevételünket teljes egészében a cél szerinti tevékenységünkre fordítjuk. Becsületes civil szervezet vagyunk, a NAV többször vizsgálta egyesületünket, de sohasem talált hibát. Könyvelésünkbe bárki számára betekintést engedünk. Hátrányban vagyunk más civil szervezetekkel szemben, mert az autoimmun betegek nagy része egészségkárosodott ember, rokkantnyugdíjas. Mivel nincs adójuk, így rendelkezni sem tudnak az egy százalékról.

Nekünk az Önök segítsége az esély a Magyar Lupus Egyesület életben maradására. Kérjük, segítsenek! Tudjuk, hogy a könyvelők az adminisztrációs kötelezettségek miatt mennyire leterheltek, s tudjuk hogy a mi kérésünk is csak egy pluszmunka részünkről.

Adószámunk: 18157860-1-06

Kérem nyomtassák ki ezt a levelet, s tegyék ki adószámunkat irodájukban, segítsenek nekünk. Előre is köszönöm nagyfokú segítségüket!

Tisztelettel és köszönettel a Magyar Lupus Egyesület valamennyi támogatottjai nevében:

Purgel Zoltán
ügyvezető

Bejelentkezés tagoknak

Egyes tartalmakhoz csak a Magyar Lupus Egyesület érvényes tagsággal rendelkező tagjai tudnak hozzáférni. Ha az Egyesület tagja vagy, kérjük jelentkezz be itt a regisztrációkor (tagbelépéskor) megadott adatokkal.

Legyél a Magyar Lupus Egyesület tagja!
Tagdíjad rendszeres fizetésével támogatod azt a közhasznú civil szervezetet, amelyik a Te ügyedet képviseli. Ezen kívül tagjaink hozzá tudnak férni a csak tagok számára elérhető egyedülálló videó tartalomhoz és szolgáltatásokhoz.
Tagbelépés itt

Lupusszal élők

Csatlakozz a Lupusszal élők zárt Facebook csoportunkhoz. Csatlakozáskor ne felejts el válaszolni a feltett kérdésekre. 

Fotókiállítás

A „Lupusz - Ahogy én látom” című fotópályázat képei.

Fotókiállítás

Reklám

Legutóbbi bejegyzés a Társalgóban

 • 2018. May 30. | 13 óra 03 perc

  2016-ban állapították meg az SLE-t. Azóta szedem az Imuran 50 mg napi kettő ill. most napi három tablettát és a Medrolból napi 16 mg amit 24 mg-ról csökkentettek.Fizikális tüneteim nincsenek.Kérdésem lenne hogy hogy van -e olyan vérvételi lehetőség ami kimutatja hogy az autoimmun betegség fent áll-e vagy milyen mértékben.

Tovább a Társalgóba

Keress bennünket a Facebookon is!

Legfontosabb kérdések és válaszok a lupuszról

Bankkártyás támogatás

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Összeg:
Lap tetejére
×
Állj mellénk!

Rátérünk a lényegre. Weboldalaink ingyenesen látogathatók, de nem ingyen készülnek. 24 évvel ezelőtt alapított közhasznú civil szervezet vagyunk, de kormányzati megszorítások és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt bevételeink nem érik el a 24 évvel ezelőtti állapotot sem. Kérjük támogass bennünket, hogy közhasznú tevékenységünket a jövőben is el tudjuk végezni.

Köszönjük!

 

×
Legyél tagunk!

Legyél az 1993-ban alakult Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület tagja!

Tagdíjad rendszeres fizetésével támogatod azt a közhasznú civil szervezetet, amelyik

a Te ügyedet képviseli.

Ezen kívül tagjaink hozzá tudnak férni a csak tagok számára elérhető egyedülálló videó tartalomhoz és szolgáltatásokhoz. 

Tagbelépés