Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

A 22. Lupus Europe konferenciáról

A Lupus Europe európai szervezetet több mint 23 éve alapították európai országok szervezetei, hogy hatékonyan képviselje Európában az lupuszos betegek érdekképviseletét. A Magyar Lupus Egyesület 2003-ban (Schopper Gabriella elnökségének idején), a Brüsszelben megrendezett konvención – az első „kelet-európai” országként – lett teljes jogú tagja a Lupus Europe-nak.
A tavalyi konferencia Budapesten volt, s a Magyar Lupus Egyesület volt a fő szervezője. Ebben az évben Dánia „következett”, így a 22. Lupus Europe Konvenció ott került megrendezésre. A Nemzeti Civil Alapprogram „Magyarországi civil szervezetek külföldi és nemzetközi szervezetekkel való együttműködések, tapasztalatcseréjének támogatása” című pályázatán sikeresen szerepelt egyesületünk, ezért ebből a vissza nem térítendő forrásból (520.000 Ft) Magyarországról négy fő képviselte a lupuszos betegeket Koppenhágában.
A dániai konvenció fő szervezői Kirsten Lerstrøm és Tove Cassøe kitettek magukért. Egy csendes, könnyen megközelíthető hotelben volt a rendezvény. A konferencia első napján az igazgatósági tagok zárt ülése volt.
A második nap a koppenhágai orvosi egyetem orvosainak előadásával kezdődött, Dr. Søren Jacobsen Professzor és Dr. Claus Henrik Nielsen tartott előadást. Ezen a napon kerültek bemutatásra a konvención résztvevő országok nemzetközi riportjai.
A harmadik nap Finn Børlum Kristensen (EUnetHTA) előadásával kezdődött majd ezt egy workshop és az üzleti ülés követte. Délután egy érdekes workshop következett: a Dialoogle képes kártyáik segítségével beszélgetni kellett.
A negyedik nap üzleti ülésekkel kezdődött, délután a Lupus Europe stratégiai térképe (2012-1016.) került megvitatásra. A konferencia az igazgatósági tagok ülésével záródott. Estére egy szép záró programot szerveztek a szervezők: koppenhágai autóbuszos városnézés, vacsora a híres Tivoli vidámparkban. 2012-ben a konferenciát a ciprusi lupusz betegszervezet szervezi.


Finn Børlum Kristensen (HTA és a betegek)
(Fotó: Purgel Zoltán)


Nick Hicks (UCB Gyógyszergyár)
(Fotó: Purgel Zoltán)


Peter Norton, Yvonne Norton, Marja Kruithof (Lupus Europe)
(Fotó: Purgel Zoltán)


Pernille Stockfleth (Dialoogle – Beszéd a képekkel)
(Fotó: Purgel Zoltán)


Csoportkép
(Fotó: Purgel Zoltán)

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató