Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Legutóbbi betegfórumunkról

Ez évi első betegfórumunk, találkozónk április 16-án volt egy új helyszínen, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) székházának konferenciatermében. Az OEP székháza nagyon könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is, de a vidékről autóbusszal vagy vonattal érkező vendégeink is könnyen eljuthattak a helyszínre. A konferenciateremben minden technikai feltételt biztosítottak számunkra, a helyszínváltás problémamentes volt. Ezúton is köszönjük Dr. Sélleiné Márki Mária OEP Főigazgatónő hozzájárulását rendezvényeink helyszínének engedélyezéséhez.
Ezen a szombat délutánon kettő orvosi előadást hallhattunk, majd az egyesület közgyűlése következett.
Első előadónk Dr. Székely Ildikó főosztályvezető-helyettes volt, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivataltól. Főosztályvezető-helyettesnő előadásában az egészségkárosodásról, fogyatékosságról, rokkantságról beszélt, majd válaszolt feltett kérdéseinkre. A lupuszos betegeket is érintő szigorúbb rokkantnyugdíjazási szabályokról, orvosi állapotfelmérésekről, rehabilitációs járadékokról kapcsolatban érkeztek kérdések a jelenlévőktől.
Második előadónk Dr. Baraczka Krisztina főorvos volt, a Semmelweis Egyetem Igazságügyi Orvostani és Biztositás Orvostani Intézettől. Főorvosnő az „Az öszszervezeti egészség károsodás és a rehabilitáció szempontjai szisztémás immunbetegségek esetében” címmel tartott előadást számunkra, majd válaszolt feltett kérdéseinkre.
Köszönöm mindazoknak, akik segítették a betegfórum megvalósítását! Sok szeretettel várunk mindenkit következő találkozónkra is, amely október 1-én lesz.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató