Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Lupus Nap – 2009. május 10. – Budapest, Margitsziget

 

A SCHOPPER GABRIELLA MAGYAR LUPUS EGYESÜLET
RENDEZVÉNYE

2004. május 10-e óta minden évben ez a nap a „Lupus Világnapja” (World Lupus Day). A nemzetközi összefogás célja, hogy tájékoztassuk az orvosokat, betegeket és a nyilvánosságot a lupusról, hogy növekedjen a lupus-kutatás finanszírozása világszerte, hogy úgy beszéljenek a lupusról, mint egy jelentős közegészségügyi problémáról. Ebben az évben a Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület is csatlakozik ehhez a világméretű erőfeszítéshez. Magyarországon elsőként kerül megrendezésre a Lupus Day nap. Egy családi nap jellegű, kötetlenebb rendezvényt szeretnénk megvalósítani. Kérek minden lupusos beteget, jöjjön el rendezvényünkre, legyünk együtt ezen a napon, úgy mint a világ többi országaiban a többi lupusos beteg. A rendezvény teljesen ingyenes, minden résztvevő emléklapot és kisebb ajándékot kap.
Helyszín: Budapest, Margitsziget, Margitszigeti Szabadtéri Színpad (Víztorony). Rossz idő esetén is megtartjuk programunkat, ezen a helyszínen.

TÁMOGATÓNK

   

Margitszigeti és Városmajori
Szabadtéri Színpad
www.szabadter.hu

   

TERVEZETT PROGRAMOK (10-16 ÓRÁIG)

10 órától: megnyitó, majd autoimmun betegek tartanak mini előadásokat (15-20 percben) betegségükről, tapasztalatokról, életmódjukról, stb… (Bátran jelentkezzenek azon betegtársak, akik megosztanák tapasztalataikat, beszélnének kötetlenebb módon betegségükről, stb…)

12-13 óra között szabad szedéses ebéd. (Leves, sültes tál többféle körettel, diétás ebéd is.) Az ebédjegy ára: 2200 Ft / fő. Egyesületünk tagjai DÍJMENTESEN igényelhetnek (regisztrációval) ebédjegyet! Családjuk, hozzátartozóik részére kedvezményes áron, 1100 Ft / fő áron igényelhető ebédjegy. Fontos, hogy az ebédjegyeket legkésőbb 2009. május 5-ig lehet az alábbi módokon:
Telefonon: (63)364-400 Ha az üzenetrögzítő jelentkezik be, rá kell mondani a nevet és telefonszámot, visszahívunk mindenkit!
Faxon: (63)364-400
E-mailben: info@lupusz.hu
Levélben, elsőbbségi küldeményként: 6635 Szegvár, Kórógy u. 69. Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület
Tehát az ebéd tagjaink számára ingyenes, de csak azoknak akik regisztráltak!

13-16 óráig: Kötetlen beszélgetés, zenés majális, autoimmun betegek „Ki-mit-tud” jellegű produkciói (hastánc, vers próza, stb…) Várjuk betegtársak jelentkezését, akik bármilyen produkciót előadnának egyénileg vagy akár csoportosan. Pl. ének, vers, tánc, zene, bűvész, zsonglőr, paródia, jelenet, stb. Hangosítást tudunk biztosítani! Kérem, bátran jelentkezzenek azok, akiknek valamilyen produkció van tarsolyukban! A fellépések után fotózás, csoportkép készítés. (Ez a fotó jelenne meg a következő Pillangó című magazinunk címoldalán. )

16 órától: séta a Margitszigettől (terveink szerint a Nyugati Pályaudvarig) Lupus Day pólókban és esernyőkkel. Célunk, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot a lupusról.

Egész napi programok: termékbemutatók, jelen lesz az Ekolostrum hazai forgalmazójának képviselője, bárki tájékozódhat az autoimmun betegek számára ajánlott termékükről. Lehet majd kérni ingyenes termékmintát, információt. Tervezünk ingyenes szűrővizsgálatokat is.

Köszönjük a Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Ügyvezető Igazgatónőjének, Bán Teodórának
és Műszaki Igazgatójának, Szolga István Úrnak
nagylelkű támogatását!

Rendezvényünkre sok szeretettel várunk minden lupusos és más autoimmun beteget,
és azok családtagjait, barátait!

Ez a nap rólunk szól!
Legyünk együtt ezen a napon, mint más
országokban is, ugyanebben az időpontban!
 

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

Tömegközlekedéssel: a 26-os busszal. A 26-os busz a Nyugati Pályudvar és az Árpád-híd között közlekedik (a Margitszigeten keresztül) 12-18 percenként. Leszálni a „Szabadtéri Színpad” megállónál kell. (A Nyugati Pályaudvartól 8 perc, az Árpád-híd megállótól 7 perc a menetidő.) A megállótól kb. 30 m séta a helyszín.

Aki a Népliget Autóbuszállomásra érkezik, a 3-as metróval a Nyugati Pályudvarig közlekedjen, majd ott a 26-os buszra szálljon át.

Aki az Árpád-híd Autóbuszállomásra érkezik, az onnan induló 26-os busszal közelítheti meg a helyszínt.

Aki a Nyugati Pályaudvarra érkezik, az onnan induló 26-os busszal közelítheti meg a helyszínt.

Ha a Déli- vagy a Keleti Pályaudvarra érkezik, a 2-es metróval a Deák térig, majd onnan a 3-as metróval a Nyugati Pályaudvarig közlekedjen, s a 26-os busszal közelítse meg a rendezvény helyszínét.

Gépkocsival: autóval az Árpád híd felől közelíthetik meg a Margitszigetet, majd a sziget végében lévő parkolóban tudják parkolni gépkocsijukat. (A magas parkolási díj miatt nem ajánlott gépkocsival megközelíteni a Margitszigetet.).
 

Lupus Day 2009. plakát

Elérhetőségek:
Schopper Gabriella Magyar Lupus Egyesület
Telefon / fax: (63)364-400
Purgel Zoltán  Telefon: (30)349-1100
E-mail: zoltan@purgel.hu
Levélcím: 6635 Szegvár, Kórógy u. 69.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató