Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Megjelent az Autoimmun betegségek c. könyv

2010. február 19-én megjelent a SpringMed Kiadó gondozásában Dr. Szűcs Gabriella és Dr. Szekanecz Zoltán: Autoimmun betegségek című könyve a „Kérdezz! Felelek!” sorozat újabb köteteként.
Az autoimmun betegségek a nem gyakori betegségek csoportját alkotják. Sok típusa (SLE, Sjögren-szindróma, szkleroderma és egyéb autoimmun betegségek) létezik, mely elsősorban a fiatal- és középkorú nőket érinti. Milyen életmódi tanácsokat kell, hogy a betegek elsajátítsanak, amivel a tünetek kifejlődését vagy a betegség folyamatát lassítani lehet? E mai napig még gyógyíthatatlan betegségek esetén milyen gyógyszeres és nem gyógyszeres kezeléseket alkalmaznak a tünetek mérséklésére és a jobb életminőség biztosítása érdekében? Milyen reménykeltő kutatások vannak folyamatban? A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában működő szerzőpáros közel 100, a betegek által leggyakrabban feltett kérdésre ad közérthető nyelven válaszokat, ezzel is elősegítendő e nehéz betegséggel küzdőknek a tájékozódást és a hatékony orvos-beteg együttműködést. A tartalomból: – Az autoimmun betegségekről általában – Nem-differenciált autoimmun betegségek – Szisztémás lupus erythematosus – Antifoszfolipid szindróma – Szisztémás szklerózis vagy szkleroderma – Kevert kötőszöveti betegség – Gyulladásos izombetegségek – Sjögren-szindróma – Szisztémás vaszkulitiszek.
A könyv mérete: A5, terjedelme: 160 oldal, ára: 1980 Ft. A könyv a nagyobb könyvesboltokban (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Makro-Book), egyes patikákban kapható, valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.springmed.hu, www.fokuszonline.hu, www.bookline.hu, www.konyvkereso.hu, www.sunbooks.hu, www.gyogyhir.hu. A megrendeléseket az info@springmed.hu e-mail címre, vagy a 279-0528-as faxszámra várják.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató