Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Tavaszi betegfórumunkról

Tavaszi betegfórumunk 2014. március 29-én volt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) székházának előadótermében. Az OEP székháza nagyon könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is, de a vidékről autóbusszal vagy vonattal érkező vendégeink is könnyen el tudtak jutni a helyszínre. A betegfórumunkon résztvevők jegyzettömböt, tollat, szendvicset, frissítőt kaptak. Ezen a szombat délután kettő orvosi előadást hallhattunk.
Első előadónk Dr. Géher Pál Professzor Úr volt, a Budai Irgalmasrendi Kórház orvosa és a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke, egyesületünk tiszteletbeli tagja. Professzor Úrra mindig számíthatunk, ha segítségre vagy előadásra van szükségünk. Ez most is így volt, Professzor Úr a Balneoterápia Ízületi Betegségekben címmel tartott előadást részünkre, majd válaszolt kérdéseinkre.
Második előadónk is a Budai Irgalmasrendi Kórházból érkezett. Dr. Nagy György docens úrra is mindig számíthat Egyesületünk, ha előadásról vagy publikációról van szó. Docens Úr egy számunkra fontos témáról tartott előadást, az SLE betegek számára is elérhető vagy hamarosan elérhető célzott terápiás – vagy más néven – biológiai terápiás lehetőségekről.
Az orvosi előadások után egyesületünk közgyűlése következett. Közgyűlésünk egyhangúlag elfogadta a 2013. évi beszámolót a gazdálkodásról és a közhasznú tevékenységről. Második napirendi pontunkban az egyesület tisztségviselőit (2 fő alelnök) választottuk meg. A két új alelnök Bera Istvánné és Turi Gabriella lett. Ezen a napon ülésezett egyesületünk Felügyelő Bizottsága is, amely mindent rendben talált. A közgyűlési- és a felügyelő bizottsági üléseken készült jegyzőkönyvek weblapunkról letölthetők.
Közgyűlésünk után Egyesületi óra programunk keretében egyesületünk terveit, programjait beszéltük meg.
Az orvosi előadásokat videóra rögzítettük, hogy azon tagjaink is meg tudják nézni, akik a távolság vagy egészségügyi okok miatt nem tudtak eljönni betegfórumunkra. A filmeket a stúdió utómunkálatok után publikáljuk weblapunkon és DVD kiadványt készítünk.
Szeretném ezúton is megköszönni Dr. Sélleiné Márki Mária Főigazgatónőnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár előadótermét. Nekünk ez nagy támogatás, hiszen egy kulturált és jól megközelíthető helyen tudjuk megtartani betegfórumainkat.
Következő (őszi) betegfórumunk 2014. november 8-án lesz megszokott helyszínünkön. Sok szeretettel várunk mindenkit erre a programra is!


Prof. Dr. Géher Pál egyetemi tanár


Dr. Nagy György egyetemi docens


Dr. Nagy György egyetemi docens


Kérdések az előadás után


Közgyűlés

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató