Magyar Lupus Egyesület
SLE-vel élők civil szervezete

Ma van a Lupusz Világnapja!

Kedves betegtársaink, tagjaink, pártolóink!

16. éve minden év május tizedike a Lupusz Világnapja, angolul: World Lupus Day. A nemzetközi összefogás célja, hogy tájékoztassuk az orvosokat, betegeket és a nyilvánosságot a lupuszról, hogy növekedjen a lupusz-kutatás finanszírozása, s hogy úgy beszéljenek a lupuszról, mint egy jelentős közegészségügyi problémáról. Akik ezzel a betegséggel élnek, jól tudják, hogy melyek azok a dolgok, amelyekkel szembe kell nézni nap mint nap.

Sajnos idén le kellett mondanunk a lupusz világnapi rendezvényünket a koronavírus-járvány miatt. Szeretnénk a jövőben megrendezni, de sajnos most még nem látjuk, hogy erre mikor lesz esély. Számunkra a legfontosabb tagjaink és az autoimmun betegséggel élő társaink egészsége, hiszen ők a járványveszély miatt a legveszélyeztetettebb réteghez tartoznak. Ezért szeretnénk megvárni a járvány végét, valamint a védőoltás hozzáférhetőségét.

Mi, autoimmun betegséggel élők, megtanultunk védekezni a különböző fertőzések elől. Tudjuk, hogy egy infekció esetén nekünk egyértelműen rosszabbak az esélyeink, ezért a téli időszakban kerüljük a tömegközlekedést, gyakran mosunk kezet. Mégis váratlanul ért minket a koronavírus-járvány, s csak reménykedhetünk a védőoltás megjelenésében. Ráadásul a klorokin hatóanyagú gyógyszerünk hiánycikk lett, mert a koronavírus ellen hatékonynak bizonyult – s az „élelmesebbek” elkapkodták. Az idősebb korosztály mellett mi vagyunk a legveszélyeztetebbek. Egyesületünket is hátrányosan érintette a járvány. Le kellett mondanunk programjainkat, elestünk támogatásoktól, s növekedtek adminisztrációs költségeink.

Kérjük támogasd a Magyar Lupus Egyesületet adód egy százalékával (adószámunk: 18157860-1-06), s ha lupusz betegséggel élsz, lépj be egyesületünk tagjai közé.

Szeretettel üdvözlök mindenkit a Lupusz Világnapján, vigyázzunk magunkra, és egymásra!

Baráti üdvözlettel: Purgel Zoltán, a Magyar Lupus Egyesület ügyvezetője

 {source}<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/n3LGKq64nnQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>{/source}

 

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató